Circulair

Inname goederen

Wij willen zoveel mogelijk bijdrage aan het verwezenlijken van een circulaire economie. Om hiervoor te zorgen hebben wij de taak op ons genomen om een aantal goederen, na de levensduur, terug te nemen.

Hiervoor hebben wij ons aangesloten bij Stibat voor het inzamelen van batterijen en GAIA Circulair voor het inzamelen van Werkkleding, Werkschoenen, Persoonlijke beschermingsmiddelen en elektrisch gereedschap.

Stibat

Stibat

Batterijen inzamelen is belangrijk werk. Het is noodzakelijk dat dit op een veilige en verantwoorde manier gebeurt. 

Als verkoper van batterijen en accu's hebben wij natuurlijk een innameplicht. Wij zijn aangesloten bij Stibat

Stibat faciliteert alle spelers die betrokken zijn tijdens de levenscyclus van batterijen en accu's. Zij streven naar maximaal hergebruik van producten en grondstoffen en zorgen voor een veilige en verantwoorde verwerking van batterijen en accu's.

Op elk vestiging treft u een inzamel box voor lege batterijen aan. Natuurlijk kunt u ook gewoon bij onze verkoopmedewerkers aangeven dat u lege batterijen heeft, dan neemt onze chauffeur ze mee retour en zorgen wij voor een correcte verwerking.

Lees meer...

Batterijen inzamelbox


GAIA circulair


GAIA circulair
In navolging van een aantal van onze leveranciers werken wij samen met GAIA circulair. GAIA circulair richt zich op de herwinning van grondstoffen. Dat doen zij door het praktisch helpen invullen van circulaire systemen. Zij zamelen een aantal afvalstromen in om daar weer nieuwe grondstoffen van te maken.

GAIA circulair zamelt de volgende producten in: Werkkleding, Werkschoenen, Persoonlijke beschermingsmiddelen en elektrisch gereedschap.

GAIA circulair staat voor circulaire duurzame systemen en concepten en daarmee voor de toekomstige borging van onze grondstoffen.
GAIA circulair gebruikt in zijn communicatie een aantal SDG-Doelen. 
SDG doelen van GAIA circulair
Image title

In elke vestiging van ons treft u een Resource Box aan waarin wij alle Werkkleding, Werkschoenen, Persoonlijke beschermingsmiddelen en elektrisch gereedschap verzamelen om aan te bieden aan GAIA circulair voor verwerking.

Op verzoek plaatsen wij deze Resource Boxen ook bij onze klanten en zorgen wij dat, als de Resource Box vol is, wij deze omruilen voor een lege. Vraag ernaar bij een van onze verkoopmedewerkers.

GAIA prospect Resource Box

Prospect folder GAIA circulair. (pdf) 


Een van de dingen die GAIA circulair doet is, samen met POUR, hergebruiken van bijvoorbeeld de stoffen van werkkleding als basis voor bijvoorbeeld tassen.
GAIA Circulair POUR

Prospect folder GAIA circulair Pour. (pdf) 
Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen


Wij zamelen bovenvermelde produkten in oa in het kader van Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen (MVO).

V O O R    P R O F E S S I O N A L S    O N D E R    E L K A A R

Laden
Laden
Laden
Laden